Close

Sigge

NamnNew Era`s Whistler
Födelsedatum26e februari 2016
MorC.I.B NORDUCH DKUCH New Era`s Katalonia
FarSEVCH DKUCH New Eras Dreamcatcher
FärgPeppar/Salt
KönHane
UrsprungslandSverige
UppfödareYvonne Broberg
TitleSigge
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=122
Typedawg

 

Vår coola New Eras Whistler.

”Sigge”, som han kallas till vardags, kom till kenneln efter att Yvonne på Kennel New Era ville låna vår fina veteranhane ”TinTin” och para, lika fina, C.I.B NORDUCH DKUCH New Era`s Katalonia “Hedda”!

5 st valpar blev det i den kullen o redan från dag 1 när Yvonne skickade första valpbilderna på kullen så sa jag – “Herr Grön är jag kär i…”

read more
close

Så blev det, Yvonne skickade många bilder och det vackra huvudet och att han var den största i kullen gjorde så att jag inte kunde slita mina ögon ifrån honom.

Även om jag gjorde tappra försök att även ge dom andra i kullen en chans, när jag var uppe och besökte dom både vid 5,5v ålder och vid 7,5v ålder – men Herr Grön var klart häftigast i temperamentet – full fart, pratsjuk, upp och klättra på grejer först av alla, hämtade sig ett ben och la sig för sig själv och gnagde på det osv.

När jag sedan valptestade kullen var det han och Fröken Orange som jag fastnade för..

Och jag och Yvonne enades om att behålla dessa två i våra kennlar!

Herr Grön som sedermera blev New Era´s Whistler, ”Sigge” bor hos fodervärd Camilla Bring o hennes tre barn och bästa lekkamraten, katten Saxon. ”Sigge” hänger med till stallet, leker med barnen och går härliga promenader med familjen. Viltspår har han provat på så smått och förhoppningsvis blir det ett anlagsprov snart.

Han är ytterst lite utställd men med fina CK resultat och under 2020 hoppas vi komma ut i ringarna med honom. Tyvärr kom covid-19 och våra utställningsplaner grusades.

Till sättet är han otroligt rolig, mycket kamp och lek i honom. Gillar att mysa men ligger också gärna vid fötterna på golvet. Han vet vilka hans flock är och är extra varsam om barnen och vaktar dom från allt ont. Förutom allt detta har han en helt suverän päls, så sträv att den känns som en grävlingspäls men samtidigt snyggt långt skägg och benhår. En riktig snygging.

Både jag och Yvonne hoppas på att få valpar i våra kennlar av honom framöver.

SE23496/2016
(CH New Era’s Dreamcatcher & CH New Era’s Katalonia)
Född: 2016-02-26
Mentalbeskriven
Utställd med CK
MAC-testad FRI (Ej anlagsbärare)
Samägs med Kennel New Era

Och här vill jag gärna ha en bild på hans MH och en på hans stamtavla typ 5  led