Close

Folke

NamnDrömfångaren Jagande Floke
Födelsedatum20e aug 2020
MorDrömfångaren Mera Doralina (WW-15 C.I.B MultiCH Little Star de Trufas Negras x SEVCH Drömfångaren Timida Isadora)
FarDJrCH, Dansk Club JrCH, HUJrCH, HU JrW-19 Ugly Duckling Sealed With A Kiss ( USCH CACH Aristos Rhett Butler x Holebaek's Pepsie)
FärgPeppar/Salt
KönHane
UrsprungslandSverige
UppfödareConny & Ulrika Claeson Månsson, Kennel Drömfångaren
TitleFolke
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=2539
Typedawg

 

Drömfångaren Jagande Floke

Vi hade för första gången så svårt att bestämma oss vem som var ”bäst” ur ren framtida avelssynpunkt, så vi garderade oss och behöll nästan hela kullen… Vi får se om vi tänkte rätt när vi resonerade så.

Hur som helst så behöll vi ”Folke Jr”, junior var tvunget att läggas till eftersom vi redan har en ”Folke” nere i Vänersborg hos Marie och Åsa som har tre st Drömfångarhundar, i kenneln med bibehållen avelsrätt. Det innebär att han ägs av Malin men Kennel Drömfångaren har ett antal parningar och en viss tävlingsrätt med honom.

read more
close

Han bor med matte, katt och hus utanför Linköping. Där håller han ordning på en stoooor tomt med alla dess invånare som rådjur, harar och annat smått och gott.

Matte Malin väntar på att han ska bli tillräckligt gammal för att hänga med ut på joggingturerna men än så länge nöjer han sig med att spatsera i skog och mark och träna ett och annat trix för att vara med på Dvärgschnauzerringens trixutmaningar.

Vi tror han kommer bli en fena på viltspår för nosen är så rolig att få använda tycker Folke! Nosework har han hunnit nosa på och ett och annat spår.

Man kan ju tycka att Linköping skulle ligga lite långt bort för att ha kvar honom i kenneln, men vi har sån tur att matte Malins pappa mfl i släkten bor i Mariestad som är nära oss. Det gör att vi kan träffa dom och se hur han utvecklas och dessutom få trimma honom.

På tal om trim….jag har ALDRIG sett en hund med så sträv hård päls! O då har jag trimmat många dvärgschnauzer under mina 14år jag trimmat. Det är det ”värsta” jag sett! Å andra sidan gör ju just den där otroligt praktfulla sträva pälsen ända ned på benen, att han knappt har något benhår eller skägg. Än. Vi hoppas på att det blir lite mer.

Han är en så rolig hund, envis med temperament, men otroligt vänlig själ. Full fart, nyfiken, framåt!

Trots att han just nu bara är 8mån har han charmat mångas hjärta. En underbar representant för dvärgschnauzern.

Vi ser fram emot att följa hans utveckling i framtiden.