Close

Dilla

NamnDrömfångaren Efterkloka Delila
Födelsedatum15 juni 2017
MorDrömfångaren Mulliga Dhoma (SEUCH DKUCH MacLinks It`s My Dollar Baby x C.I.B NORDUCH Myltans Legolas)
FarSEVCH Drömfångaren Tappre David (SEVCH Drömfångaren Timida Isadora x DK V-10 C.I.B. NORDUCH SE V-11 NO V-13 NORD VV-1 Motowns Walk The Line)
FärgPeppar/Salt
KönTik
UrsprungslandSverige
UppfödareConny & Ulrika Claeson Månsson, Kennel Drömfångaren
TitleDilla
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=2491
Typedawg

 

Drömfångaren Efterkloka Delila.

Efterklok vet jag inte riktigt om det stämmer….den här damen far fram som en virvelvind genom livet. Gladare än gladast och inget ont finns i henne!

”Dilla” som hon heter till vardags var den ”stora tiken” i kullen som bestod av 4st hanar och två st tikar. När det var riktigt små och fram till ca 5veckor gick det inte säga vilken av dom som skulle utvecklas mest efter det vi hade tänkt oss med denna kull.
Men sedan såg man att det var den ”stora tiken” som skulle göra det och när hon såldes till Christer och Chichi i Lidköping, som är bekanta till oss, så var det med förfrågan att OM allt skulle bli som vi tänkt, kunde vi då tänkas få leasa in henne för en kull i framtiden?
Anledningen att vi inte sålde henne med bibehållen avelsrätt var att vi i den vevan inte var säker på att vi ville fortsätta med kenneln.
Det var ok för Christer o Chichi och så blev det 2020. Och 5juni föddes fyra stycken vackra valpar, två tikar och två tikar. Den lilla tiken ur den kullen har fått stanna kvar i kenneln som fodervärdshund.
Dillas ”brorsa” Milou, en sv/si hane på 7år fick klara sig ensam ett par månader i somras men vi hade täta besök av dom så ensamt blev det nog inte för honom.

read more
close

Det visade sig nämligen att ”Dilla” utvecklades till en envis, intensiv, bestämd, klurig ung dam. Med fina proportioner och ett vackert uttryck. En stjärna i skogen på viltspår med avklarad anlagsklass och tränas för öppenklass. Kanske inte lika fascinerad av lydnad, det finns ju mycket annat kul man kan fokusera på. Men skogen…totalt fokuserad och totalt oöm far hon fram över stock och sten!

Anledningen till att vi tvekat till att använda henne i vår avel är att hennes päls inte är den bästa och det är något vi prioriterar högt i kenneln, men nu kommer vi göra ett försök och efter att ha letat efter en hane med suverän päls och en trevlig mentalitet har vi hittat Ugly Duckling To Be Or Not To Be. En otroligt snäll, vänlig och tystlåten herre med suverän päls. Han är glad och utåtriktad så nu hoppas vi att denna kombination blir lyckad och vi får ”Dillas” linje att leva vidare i kenneln.

Hennes kull 2020 med 4 st underbara valpar blev alla fina, trevliga, glada valpar med jättebra pälsar. 2st tikar + 2st hanar blev fördelningen och den ena tiken stannar i kenneln.

Med anledning av att vi blev så fantastiskt nöjda med henens kull, för att inte tala om hur nöjda valpköparna är, kommer vi nu 2021 para henne ännu en gång. Denna gång med föregående kulls pappas halvbror… Vi använde honom till en annan kull i vår kennel och älskade det han gav, så vi tror verkligen på snygga, trevliga och sunda hundar från denna kombination. Pappans namn är DKK JrCH, Dansk Club JrCH, Hu JrCH, HU Jr winner -19Ugly Duckling Sealed With A Kiss, “Justin”

Hennes mormors mor parades med en amerikansk hane som vi blev otroligt förtjusta i när han var här i Sverige. Därifrån fick vi hennes mormor ”Dollie” som i sin tur blev mamma till ”Dhoma”, som alltså är ”Dillas” mor. Och ”Dilla” var det enda vi hade kvar av den linjen så vi höll verkligen tummarna och är så lyckliga att vi nu fått linjen att leva kvar. Tack Christer, Chichi och Dilla!