Close

Dhoma

NamnDrömfångaren Mulliga Dhoma
Födelsedatum21e juli 2014
MorSEUCH DKUCH MacLink`s It`s My Million Dollar Baby ( US CH Axcium's Paso Doble x SE UCH FI UCH Mac Link's I'Ts My Delight )
FarC.I.B. SE UCH NO UCH FI UCH Myltans Legolas ( EE CH C.I.B. NORD UCH Top Target Usher x FI V-08 SE UCH Myltans Granny Mae )
FärgPeppar/Salt
KönTik
UrsprungslandSverige
UppfödareConny & Ulrika Claeson Månsson, Kennel Drömfångaren
TitleDhoma
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=2535
Typedawg

 
Drömfångaren Mulliga Dhoma
Den 21 juli 2014 såg Drömfångarens Mulliga Dhoma dagens ljus – det var en efterlängtad kull då deras mamma – vår SEUCH DKUCH Mac Links It`s My Dollar Baby “Dollie” gången innan gått tom när vi då var i Finland för att para henne.

Denna gång åkte vi inte lika långt utan “bara” till Byske, 105mil här ifrån, o se där fann Dollie kärleken i C.I.B NORDUCH Myltans Legolas och det blev valpar i magen! Dollie födde fram 4st valpar – länge trodde jag det var en av de andra valparna som skulle få stanna kvar i kenneln men det visade sig på slutet av deras valpperiod här hemma att det var lilla ”Dhoma” som var den som för oss var bäst.

Hon har fått flytta hem till Lena Åslund med familj , de bor inte långt ifrån oss och de har redan en av våra andra tikar “Penny” så vi visste redan att det var en bra familj att får vara hund i.

read more
close

Där bor ”Dhoma” tillsammans med 3st andra dvärgschnauzer och 2st katter – härligt fritt ute på landet och med en familj som är engagerad i sina hundar och går allehanda kurser. Just nu går matte Lena instruktörsutbildning och där får ”Dhoma” vara med ibland.

Viltspår är något som de började syssla med under hösten men sen kom snön så vi hoppas på nya tag i detta till sommaren 2016.

”Dhoma” är en enkel, på ett bra sätt, och en väldigt trevlig tik. Hon gör inte allt för mycket väsen av sig utan följer snällt med på det som förväntas av henne.

Hon är social och nyfiken – det visade sig även på hennes MH (mentalbeskrivning hund) – en social och nyfiken hund men kanske inte den allra modigaste… Det där modiga kan väl någon annan ta hand om så leker jag lite här i bakgrunden är ”Dhomas” devis.

Hon är snäll mot alla hundar hon möter och leker snällt med valparna hon träffat. Det är väldigt mycket lek i henne, det där med träning och samarbetsvillighet har kommit med tiden – hon har en envis sida – precis som sin mor – hon skulle aldrig bråka eller vara besvärlig – bara tycker det är onödigt att göra en massa konster för en godisbit eller leksak.. Men nu när hon vuxit till sig lite har hon kommit på att “det där med att göra roliga grejer o få en belöning för det” kanske inte var så dumt ändå!

”Dhoma” ägs av sin matte men vi har henne kvar i kenneln med bibehållen avelsrätt och förhoppningsvis får hon en kull med valpar 2016.
Hon parades 2016 men gick tom men året efter fick hon valpar med en hane ur vår egen kennel, SEVCH Drömfångaren Tappre David. Vår allra första kull där båda hundarna var ur egen kennel! Så otroligt roligt det var och alla 6st valpar blev fina och roliga valpar som flyttade till underbara hem rutn om i Sverige. Flera av dom till familjer som redan hade en Drämfångarvalp sedan innan.

Vi tackar ”Dhoma” för 6st fina valpar och för allt roligt vi hittat på under åren. Och nu får du leva livet som pensionär.

Så skrev vi efter kullen 2017 – men ack vad vi bedrog oss, pensionär blev hon inte för nu sommaren 2020 hoppas vi på att det blir små valpar efter Dhoma igen. Vi var så nöjda med kullen efter henne att vi frågade matte Lena och husse Ove om vi fick göra ett försök igen. Och det fick vi. Om allt går som det ska kommer det bli valpar efter Dhoma och vår hane Sigge, New Eras Whistler, som samägs med Kennel New Era. Vi håller tummarna!