Close

Dalia

NamnDrömfångaren Häpna Dalia
Födelsedatum5e juni 2020
MorDrömfångaren Efterkloka Delila ( Drömfångaren Mulliga Dhoma x SEVCH Drömfångaren Tappre David)
FarUgly Duckling To Be Or Not To Be ( Daystar`s Fix The Black Dream x USCH CACH Aristo`s Rhett Butler)
FärgPeppar/Salt
KönTik
UrsprungslandSverige
UppfödareConny & Ulrika Claeson Månsson
TitleDalia
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=215
Typedawg

 
Drömfångaren Häpna Dalia.

Dalia, ja hon fick behålla sitt stamtavlenamn då Linda, Per och Oskar, som skulle bli Dalias fodervärdsfamilj tyckte namnet var så fint!

Vi, Conny och jag, visste inte ens om vi skulle behålla någon ur denna kull. Kullen var nämligen en chansning då, av någon anledning som inte blir kloka på, fick en kull 2017 med ganska mjuka pälsar. Vi som sagt oss vara en kennel som står för de sträva pälsarna bestämde oss då för att inte fortsätta avla på den linjen.

Meeeen, man är ju inte sämre än att man kan ändra sig…för varje gång vi träffade Dalias mamma så såg vi ju alla hennes fördelar, både utseendemässigt men också mentalt! Vi bestämde oss för att göra ett försök, alla blivande valpköpare informerades att det ”kunde bli mjuka pälsar” och alla blivande valpköpare sa att det var ok i så fall. Alla föll ju för både mamman Dilla och pappan som var Ugly Duckling To Be Or Not To Be med supersträv päls och ett urtrevligt temperament!

read more
close

Och VILKEN tur att vi chansade – ut kom 4st valpar med lika supersträva pälsar allihop!

Dalia blev favoriten – söt som socker redan som valp, hon hade en virvel mitt på nosryggen som gjorde att man såg vem hon var hela tiden.

Eftersom vi inte visste om pälsarna skulle bli bra och knappt vågade hoppas på det så hade vi heller inte eftersökt en fodervärdsfamilj. Men valpköpare hade valts ut.

Den ena familjen var just Linda, Per och Oskar som bor i Kinne-Kleva. Vi tyckte mycket om dom, deras engagemang och intresse för att förstå och lära sig allt. Vi frågade ”skulle de kunna tänka sig att vara fodervärdar”. Och till vår lycka kunde de det!

Så nu har Dalia ett underbart hem på ett underbart ställe på Kinnekulle.

Dalia, en underbart glad virvelvind som ”snackar” mycket, utan att vara skällig, hon ”snackar” med o-ande och ylningar – glad och alltid på g!

Nyfiken, lättlärd men envis som hennes linjer förutspått! Om mormorsmor, mormor och mor varit envisa så faller det sig naturligt att vara det på något vis😉

Redan i ung ålder har Dalia gått flertalet kurser och varit i spårskogen och provat på viltspår som visade sig vara superkul! Eftersom både Linda och Per nyligen tagit jägarexamen passar det ju toppen om Dalia blir en meriterad eftersökshund i skogarna på Kinnekulle!

Dalia föddes sommaren 2020 under covid19 framfart i världen så tävlingar och utställningar gick förlorade – men det hoppas vi tas igen med råge när vaccinationerna på det mänskliga släktet blivit klart!

Vi ser fram emot att följa denna lilla donna framöver! Och vi kommer alltid vara tacksamma att vi vågade satsa på hennes kull – tänk om vi missat detta lilla yrväder på Kennel Drömfångaren!