Close

Lady

NamnDrömfångaren Jazzande Fanta
Födelsedatum17e augusti 2020
MorDrömfångaren Mera Doralina (WW-15 C.I.B MultiCH Little Star de Trufas Negras x SEVCH Drömfångaren Timida Isadora)
FarDJrCH, Dansk Club JrCH, HUJrCH, HU Jr year winner-19 Ugly Duckling Sealed With A Kiss ( USCH CACH Aristos Rhett Butler x Holebaek's Pepsie)
FärgPeppar/Salt
KönTik
UrsprungslandSverige
UppfödareConny & Ulrika Claeson Månsson
TitleLady
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=213
Typedawg

 

Drömfångaren Jazzande Fanta.

Den stora tiken i kullen vi satsat så mycket drömmar i. Rättare sagt, hela kullen är våra drömmar satsade i.

2020 gjorde jag och Conny en inventering i våra avelsmål. De som vi skapade och satte 2007 när vi fick vårt kennelnamn.

Vi insåg att mycket av det vi bestämt och önskade avla emot fanns kvar, kanske med någon ödmjuk justering som kommer av lärdom och vi kände också att vi ville lägga till något.

read more
close

Planeringar och efterforskningar på allt som behövs göras när nya linjer ska planeras in i din kennel, gjordes. Och ALLT föll på plats!

Vår underbara Drömfångaren Mera Doralina som var något av allt vi velat ha pälsmässigt och mentalt och som var enda tiken av de två valpar som föddes 2018, som vi så gärna velat behållit hemma men av oliak anledningar inte kunde. Och som också faktiskt redan lovats bort till en annan uppfödare som ville starta sin uppfödning av dvärgschnauzer med just henne med stort H, självklart fick hon köpa henne som vi lovat. MEN Renèe Östrand som äger ”Fliza” leasade ut henne till oss så vi på så sätt kunde få kvar hennes gener i kenneln. Och SOM vi förvaltade det!

Våra vänner Katerina och Pia på Kennel Ugly Duckling lånade ut sin urmysiga OCH toppsnygga Dansk DKK JrCH, Club JrCH, Hungarian JrCH, Hungarian Jr year winner Ugly Duckling Sealed With A Kiss, ”Justin”. Ett spännande nytt blod för oss med helt andra linjer och former än vad vi är vana vid – tanken och förhoppningen är att mixen kommer bli toppen.

Justin och Fliza fann varandra och 4st finfina valpar föddes 17aug 2020.
En av dom var just lilla Lady. Eller lilla och lilla, under hela uppväxten kallades hon den ”stora” tiken…

Vår kennel har profilerat oss som att ha ”sportschnauzer”, med glimten i ögat myntades det uttrycket av ett par som har tre stycken Drömfångarehundar, uttrycket beskriver hundar som tycker om att jobba, som inte bara är nöjda med att gå en promenad, utan som vill GÖRA något!
Stabila men arbetsvänliga hundar. Absolut vill vi ha snygga hundar, men vi premierar att hundarna får arbeta med något de tycker är skoj.

Detta hade en annan uppfödare hört talas om – Liz och Paul Hoffman på Kennel Julius Ceasar! De har finfina hundar men Liz kände att hon saknade en träningspartner till. Samtal gick bort och fram och slutade så lyckligt att vi fått en fantastisk fodervärdsfamilj och Lady det bästa hemmet och Liz en superbusig, glad och rolig, arbetsvillig tjej som gillar att gosa.

Även denna lilla tjej föddes under brinnande covid-19 tider och inga tävlingar eller utställningar har kunnat genomföras men vi hoppas på att Liz och Lady kommer ut på agilitytävlingar och utställningar framöver!

Fram till dess roar hon sin familj med både agilityträningar och Dvärgschnauzerringens tricknivåer!

Vi hoppas på mycket roligt och ett skoj samarbete med denna fina lilla Lady!