Close

Aragon

NamnDrömfångaren Jättefine Fenix
Födelsedatum20e aug 2020
MorDrömfångaren Mera Doralina (WW-15 C.I.B MultiCH Little Star de Trufas Negras x SEVCH Drömfångaren Timida Isadora)
FarDJrCH, Dansk Club JrCH, HUJrCH, HU Jr year winner-19 Ugly Duckling Sealed With A Kiss ( USCH CACH Aristos Rhett Butler x Holebaek's Pepsie)
FärgPeppar/Salt
KönHane
UrsprungslandSverige
UppfödareConny & Ulrika Claeson Månsson, Kennel Drömfångaren
TitleAragon
Comment Statusclosed
Ping Statusclosed
GUIDhttp://www.kenneldromfangaren.se/?post_type=dawg&p=2552
Typedawg

 

Drömfångaren Jättefine Fenix

Från den dagen han föddes så var han favoriten….det gick liksom inte låta bli…. Helt klart störst och “klunsigast” och så gudasnäll!

2020 gick vi från att åren innan tänkt lägga ned kenneln till att istället bestämma oss och göra en stor satsning – in köptes en supersöt tik från Polen, vår Svala, och dessutom bestämde vi oss för att ta TVÅ st kullar i kenneln. Det har bara hänt en enda gång förut i kennelns historia.

Men nu satsade vi! Och vilken tur vi gjorde det – de två kullarna – som papporna till dessutom var halvbröder – visade sig bli 8st underbara valpar. 4st i varje kull. 2st tikar och 2st hanar i varje kull! I sensommarens kull föddes Aragon.

read more
close

Han charmade alla! Inte minst Ulrikas pappa som nog aldrig höjt en valp till skyarna som Aragon. .. Vi ville så gärna behålla honom hemma, men av olika anledningar gick inte det just nu.

Men vi visste att vi på något sätt var tvungna att behålla honom i kenneln. Han var en “keeper”.Vi ville inte sälja honom långt bort, vi ville kunna ha honom nära och se och följa honom igenom livet. Funderingarna gick, vem kände vi som vi skulle kunna få som fodervärd. I Tidaholm fanns vår tidigare fodervärd, Åsa, en underbar människa, som tillsammans med sin familj redan har två st Drömfångarhundar. Men visst skulle det passa med en tredje…..

Lite övertalning, några träffar, Aragon fick bo en månad extra hos oss, så vi hann älska honom ännu mer…, sen flyttade han hem till Tindra och Alwin hos Åsa med familj.

Och goare`hund får man leta efter, en lekfull, mysig, snäll, nallebjörn som fullkomligt älskar att mysa! Snygg, aningen stor, men fantastiska rörelser redan som liten. Av och på knapp och hänger med i skog och mark och till mattes stall. Viltspår är det roligaste han vet men nosework är långtråkigt. Nåja, vi får se hur det blir med framtida träning/tävling och utställningsdelar när världen blivit vaccinerad mot covid-19 och Aragon blivit större.

Just nu nöjer vi oss att njuta av honom när han kommer på besök för att bara hälsa på eller bli trimmad på. Aragon finns kvar i kenneln med bibehållen avelsrätt vilket även hans bror Folke gör.