Valptester

Läs mer om våra valptester.

Avelsmål

Vi har som mål att föda upp psykiskt och fysiskt stabila och friska dvärgschnauzer!212
Vi vill att våra dvärgschnauzrar ska se ut och bete sig som dvärgschnauzrar ska - med andra ord - vara så rastypiska som möjligt!

För oss ligger fokus på den mentala delen och att hundarna har en sträv päls, precis som rasstandaren föreskriver.
Alla våra hundar på kenneln kommer att vara mentalbeskrivna - MH.

Innan det ens blir en parning så är det mycket som ska stämma - både tiken och hanen följer de rekomendationer som krävs tex de är ögonlysta ua, har minst en 1a på officiell utställning, helst är båda föräldrarna mentaltestade mm. Båda hundarna är självklart friska och sunda och i god kondition.

Tycker sen hanen och tiken om varandra så blir det en parning och förhoppningsvis föds det valpar ca 2mån senare!

Om ni köper en valp från Drömfångaren kommer den ha vuxit upp inne tillsammans med oss och de hundar som bor här hemma.
När den är tillräckligt gammal kommer den ha haft tillgång till en valphage där det finns allehanda saker som prasslar, vippar, rasslar och gungar.
Där finns leksaker att leka med och tunnlar att krypa i - allt för att valpen ska ha fått chans att vänja sig vid så många nya saker som den kan stöta på i vida världen sen.

Vi har valt att lägga valphagen i vår trädgård mot den sida som vetter mot vägen där det passerar både bilar, människor, barn och hundar - också detta för att valpen ska få se nya saker och känna nya dofter i tidig ålder tillsammans med lugna, trygga vuxna hundar.

När ni hämtar er valp, tidigast vid 9veckors ålder, så har valparna också fått prova att gå i koppel och ha åkt kortare bilfärder.210
Efter det är det eran tur att ta över socialiseringen!
Men en liten bit på vägen har förhoppningsvis er valp redan kommit.

Med er hem får ni en valp som är chipmärkt och avmaskad.

Ni får också:

* Vaccinationsintyg
* Registreringsbevis från SKK
* Vetrinärintyg som inte är äldre än 7dagar
* Mat och första tiden råd
* SKK köpekontrakt
* Pälsvårds broschyr
* Försäkrad mot dolda fel

Vi erbjuder också valpkurser och andra hundkurser då vi även
driver Skövde Hundskola, www.skovdehundskola.se.
Då kursplatserna mycket snabbt blir upptagna har ni förtur till kurserna.

Vi väljer våra valpköpare med omsorg och försöker redan från början att berätta om ansvaret det innebär att äga en dvärgschnauzer.

Vi försöker hitta dom valpköpare som vill ha en familjemedlem i form av en hund, de som älskar sin hund och ser till att den får ett meningsfullt liv!
För oss är det viktigt att våra hundar kommer till hem där de får mycket kärlek och både mental och fysisk stimulans.

Om ni känner att dvärgschnauzern är den rätta hunden för er och att ni ser den som en familjemedlem i kanske 15-16år - hör av er så vi kan prata med varandra och se om valpköpet kan passa oss båda!

Tveka inte att höra av er om ni undrar något!

Att tänka på vid valpköp

Det finns naturligtvis massor man skulle kunna skriva under denna flik och en av de sakerna är just det som står här under - hur viktigt det är att hitta en bra och seriös uppfödare som man litar på! En uppfödare som hjälper er att hitta rätt hund och som ger er de garantier man kan om att det är en renrasig dvärgschnauzer och att den är uppfödd efter SKK:s och även SSPK:s regler. Om du köper en oregistrerad dvärgschnauzervalp så köper du inte en dvärgschnauzer utan en blandrashund!

Det är endast valpar som är registrerade i SKK (Svenska Kennel Klubben) som räknas som renrasiga dvärgschnauzer. Om det vore så att de som säljer oregistrerade valpar efter friska, röntgade föräldradjur, som är sunda mentalt och du inte hittar något som är fel på valpen/parningen - varför har de då inte registrerat dem? Det kommer finnas många olika argument till varför valpkullen inte blivit registrerade - men ifrågasätt det - och man kan då också misstänka att det är något som är fel. Du som valpköpare kan aldrig registrera enskilda individer efterhand, utan hela kullen måste då registreras av den så kallade uppfödaren. Om du köper en oregistrerad valp och har ett intresse att av att tävla i olika grenar med din hund ska man också tänka på att det finns begränsad tillgång till tävlingar och prov som arrangeras för hundar som är oregistrerad. En uppfödare som tar sitt ansvar vill inte begränsa sina valpar till ett mindre aktivt liv. De uppfödare som väljer att inte registrera sin valpkull påverkas inte heller av SKK:grundregler som finns för uppfödare, inte heller påverkas de av konsumentköplagen. En SKK uppfödare som registrerar sina valpar har därigenom ett ansvar över valpen även efter att den har levererats. Du får som köpare av en oregistrerad dvärgschnauzer ett sämre skydd och uppfödaren slipper ta sitt ansvar.
En uppfödare som har registrerat kennel namn har bland annat dessa skyldigheter;

  • Följa de riktlinjer för rasen som finns hos SKK.104
  • Leverera, vaccinerad, ID-märkt och veterinärbesiktigad hund.
  • Att inte leverera en valp före 8 veckors ålder.
  • Att leverera valpen tillsammans med Köpeavtal från SKK.
  • Att leverera valpen tillsammans med Registreringsbevis (Stamtavla).
  • Att följa rasens hälsoprogram.
  • Att alltid lämna sanningsenliga uppgifter.
  • Att se till att valpen har fått en bra uppväxt under minst de 8 veckor de varit hos uppfödaren.
  • Grundreglerna för SKK:s uppfödare finns att läsa här: http://www.skk.se/pdf/regler/grundregler06.pdf

En uppfödare som säljer oregistrerade valpar kan vara en utesluten uppfödare från SKK:s organisation, de har i så fall i regel begått brott mot SKK:s grundregler eller avelsdjuren kan ha avelsförbud.

V A R N I N G !
Det finns också så kallade "valpfabriker" där man tillverkar en egen stamtavla, som inte har något med SKK att göra. Våra rekommendationer är att alltid vända dig till Svenska Kennel Klubben och Svenska Schnauzer Pinscher Klubben klubben när du har planer på att köpa dig en valp.

Lycka till och tveka inte att höra av er om ni undrar något.

.