T/D kullen

T/D kullen

29/5 - 2015
Maj 2015
E: 
CIB NORDUCH DK V-10 SE V-11 NO V-13 Motown`s Walk The Line
T/D kullen
  • Drömfångaren Tappre David
    Hane
    126g
    P/S

Kennel Drömfångarens T/D kull är född!

Vårt lilla yrväder Doris ska förhoppningsvis bli mamma till våren!

Doris såldes med bibehållen avelsrätt till Marie och Åsa Ågren i Vänersborg för 4,5år sedan - det har vi aldrig ångrat!
Lilla SEVCH Drömfångarens Timida Isadora lever ett underbart liv med massor av långa härliga vandringar och allsköns kurser, läger och spårdagar!

Det visade sig att Doris hade en förträfflig nos så på 4 tävlingar klarade hon ett anlagsprov (vann dessutom Dvärgschnauzermästerskapet då) med HP och tog sedan 3raka 1a pris i öppen klassen och blev därmed VILTSPÅRSCHAMPION i maj 2013.

Doris är mentalbeskriven med finfina resultat och 1a på skott (dvs oberörd av skott).

Hon är väldigt lik sin pappa när han var ung och det visade sig på de 3 utställningar hon hann med som valp - vann sin klass på Dvärgschnauzer Cupen 2011, BEST IN SHOW 1a på SSPKs utställning i Hässleholm 21maj 2011 och avslutade med BEST IN SHOW 2a på SSPKs utställning i Norrköping 4juni 2011!!!

Vi hann med några utställningar sommaren 2012 - 2 st i Danmark där hon blev 2BT med Reserv-Cert och 4 BT. I Sverige blev det vinst i sin klass och några CK. Doris tyckte dock inte att utställning var det roligaste i livet så efter det har hon istället fått utveckla sin lydnadssida och sin spårförmåga - matte Åsa har oxå gått instruktörsutbildningen och nu oxå hundpsykologutbildningen på Skövde Hundskola tillsammans med Doris - mycket träning blir det!

Doris är en kompakt liten tik 33cm hög, med härlig färg och sträv fin päls. Dom hon älskar älskar hon verkligen och kan nästan krypa innanför skinnet på! För övrigt en typisk dvärgschnauzer som tycker att de människor hon inte känner kvittar!

Full av bus och upptåg och leker gärna med sig själv och någon leksak om ingen vill busa med henne - älskar att ha dragkamp och är en otroligt läraktig liten dam som älskar trix och moment!

Vem som kommer bli pappa - ja nu är det äntligen bestämt - vackra, busiga C.I.B NORDUCH DK V-10 SE V-11 NO V-13 Motown`s Walk The Line "Timmy" kommer bli pappa om allt går som planerat!
Han är en vacker 7årig hane - social, stabil kille med fin kropp och vinklar.


Meriter MH/Skott Hälsa Other
"Ejnar"
"Ejnar"
SEVCH Ögon UA 2017 MAC testad fri