Me/Do-kullen

Me/Do-kullen

April 2018
E: 
WW-15 C.I.B CH Little Star de Trufas Negras
Me/Do-kullen

2st valpar födda den 1maj 2018 - 1st hane och 1st tik!

Efter många turer och olika händelser höll det på att inte bli några valpar mer överhuvudtaget på Kennel Drömfångaren..

MEN nu har vi en sådan tur att vi har snälla fodervärdar...vår fina SEVCH Drömfångaren Timida Isadora "Doris" från vår näst första kull kommer förhoppningsvis få valpar i april 2018.

"Doris" är egentligen inte vår hund i kenneln längre, hon såldes med bibehållen avelsrätt (dvs vi på kenneln hade rätt till en kull valpar) till Marie o Åsa i Vänersborg. År 2015 parades hon med snygge MultiCH Motown`s Walk The Line "Timmy" - det resulterade i en endaste liten valp - men vilken valp sen!!

Det blev Drömfångaren Tappre David "Ejnar" - en underbart söt liten valp, kort, kompakt med superpäls. Utåtagerande, pigg, livlig och levnadsglad hane. Han ärvde det bästa från både mor och far sidan!

Vi har ju förmånen att oxå fått ha "Ejnars" morfar, "TinTin", både "TinTin" och mamma "Doris" är modiga hundar - precis som "TinTins" andra dotter och därmed "Doris" halvsyster - "Penny" - och det har oxå nedärvts, härligt tycker vi. Men det blev ju tyvärr bara en valp och sedan tog den linjen slut men till vår stora glädje bestämde sig "Doris" mattor att vi fick leasa in henne i år.

Det blev snabba ryck, veterinärundersökning då hon hunnit fylla 7år, klarades med gott betyg om en hund i mycket fin form! Ögonlysningen klarades av utan anmärkning!

Hanen som vi kikat på under flera år blev Maria Landergårds snygga och trevliga "Messi"" En mycket vacker hund med finfin päls som vunnit många fina titlar på alla utställningar han varit på. Världsvinnare 2015 är nog en av titlarna matte Maria sätter högt på listan.
Messi är oxå pappa till många fina valpar och vi har träffat flera av dom och det gjorde valet ännu lättare när vi ringde och frågade om vi kunde få använda "Messi" till denna kull!

"Doris" kan ni läsa mer om på hennes egen sida här på kennelsidan, men kortfattat så kan hon beskrivas som ett energiknippe med superpäls! Lättlärd och älskar att jobba - matte Åsa har gått både instruktörsutbildning och hundpsykologutbildning tillsammans med "Doris". Rallylydnad och viltspår är urkul tycker "Doris" - hon tog lätt sin championtitel inom viltspår och sonen "Ejnar" som oxå finns i hemmet, går i mammas fotspår.
"Doris" har intigritet och väljer ut vem som ska älskas, en typisk dvärgschnauzer med andra ord!

"Messi" är en snygg o härlig kille med attityd. Självständig och är inte alltid säker på att han behöver någon människa med på sina upptåg.

Vi förväntar oss pigga, glad valpar med en härlig attityd. Vi hoppas och tror oxå att både mor och farförädrarnas sträva fina pälsar nedärvs!

Välkommen att höra av er om ni har frågor!